20 грамів вб`ють 500 осіб: Військовий експерт розповів, як "Новачок" може потрапити в Україну

Газ не втрачає своїх властивостей, якщо він розчинений в паливі і проходить через двигун, тому авто із РФ може стати справжньою смертельною небезпекою.
Газ "Новачок" може легко потрапити в Україну. Ілюстрація: ТСН.

Нервно-паралітичний газ "Новачок", яким імовірно отруїли шпигуна Сергія Скрипаля, може потрапити на територію України з Росії. Отрута небезпечна тим, що проявляється не одразу, а масштаби ураження дуже серйозні: 20 грамів речовини вб`ють 500 людей. Про це заявив в ефірі ObozTV військовий експерт Юрій Колесников, передають Патріоти України.

"Газ "Новачок" не втрачає своїх властивостей, якщо він розчинений в паливі і проходить через двигун. Це я кажу для тих дурнів, які вважають, що не треба розривати дипломатичні відносини з Російською Федерацією і допускати сюди машини з російськими номерами", - наголосив він.

За його словами, на сьогоднішній день все ще працюють прямі автобусні маршрути з непідконтрольними територіями. "Доїжджають або до Ростова, або до Брянська, причому не заїжджаючи на автовокзал, там пересідають на інший транспорт і везуть далі. На четвертий рік війни на територію України заїжджає транспорт, розкривається контейнер у паливному баку, і поки він їде, все це розпорошується. Розпилює цю речовину транспорт, який приїхав з "Л\ДНР", по Дарницькому району Києва, наприклад, по Осокорках. Залежно від щільності насичення бака, зона ураження становить десятки квадратних кілометрів. Зараз переживають за Раду, але що може трапитися із Києвом, Сумами, Харковом?" - пояснив Юрій Колесников.

"Ми знаємо про існування п'яти різновидів "Новачка". Проти Скрипаля використовували "Новачок-5". Він діє таким чином. У організмі є багато процесів, які відбуваються без участі свідомості - управління внутрішніми органами, кровоносною системою. Ця отрута блокує імпульси управління цими системами. Вас отруїли нервово-паралітичним газом, але у вас відмовляють нирки, печінка і так далі", - пояснив він.

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...